Uw winkelwagen is leeg!

Buffon gaat akkoord om opnieuw lid te worden van Juventus

03-07-2019 0
De voormalige keeper van Italië verliet Juve vorige zomer PSG nadat ze zeven Serie A-titels op rij won. Hij verhuisde naar de Franse hoofdstad in de hoop hen te helpen de Champions League te winnen.
 
Echter, ondanks het feit dat hij Ligue 1 gemakkelijk won, was het een teleurstellende campagne voor de Parijzenaars, die in de Coupe de France-finale verloren en in de kwartfinale fase uit de Coupe de la Ligue werden geslagen.
 
Maar het dieptepunt van de campagne voor de 41-jarige kwam tijdens de ronde van 16 botsingen tussen Champions League en Manchester United, waar PSG, nadat hij met 2-0 won op Old Trafford, thuis met 3-1 verloor - met Buffon heeft een fout gemaakt bij een van de doelen - om voor het derde achtereenvolgende seizoen te crashen bij de eerste knock-out fase.
 
De club kondigde aan dat hij na 12 maanden zou vertrekken, nadat hij het seizoen had doorgebracht met het delen van de startplaats met de Franse international Alphonse Areola en PSG in gesprek was met AC Milan tijdens een verhuizing voor Gianluigi Donnarumma als vervanging voor Buffon.
 
Bij Juventus wordt Buffon verwacht als back-up aan te komen bij Wojciech Szczesny, waarbij Mattia Perin waarschijnlijk zal vertrekken.
 
Buffon tekende voor het eerst in 2001 voor de Bianconeri uit Parma en verbleef 17 jaar lang, won 11 keer de Serie A-titel, hoewel er twee later werden weggehaald na het Calciopoli-schandaal.
 
In zijn laatste vier seizoenen won hij de competitie en beker dubbel in elk, maar verloor hij twee Champions League-finale in drie seizoenen vanaf 2015-2017 toen Buffys eerste competitie van Europa bleef ontwijken. Hij was ook een verliezende finalist met Juve in 2003.
 
Een bron heeft ESPN FC verteld dat Buffon een directeur bij Juve zal worden zodra zijn contract van 12 maanden verloopt, is voorbarig.