Uw winkelwagen is leeg!

Het geweldige seizoen van Manchester City kan de fans nog steeds

30-04-2019 0
De 1-0 overwinning van Manchester City op Burnley was niet mooi, maar manager Pep Guardiola en zijn spelers zullen het niet erg vinden Manchester City Kind 18/19 voetbaltenue. De overwinning betekent dat ze met twee wedstrijden in het seizoen hun lot bepalen in een van de meest intense achtervolgingen van Engels voetbal. Het enige is dat die titel misschien niet genoeg is voor de fans van de club.
 
Voor een uur van de wedstrijd van zondag leek het er echter niet noodzakelijk op dat dit het geval zou zijn. Na het comfortabel sturen van aartsrivalen Manchester United tijdens de midweek, vond City Burnley op de 15e plaats veel moeilijker te doorbreken. Terwijl de mannen van Pep alles gooiden wat ze hadden bij de Clarets, was de cutting edge zo routinematig een deel van hun spel nergens te zien tot de 63e minuut toen Sergio Aguero net genoeg kreeg op een bal die onder de voet was gepakt om hem over de kop te krijgen regel voor het enige doel van het spel.
 
Hoewel de scrappy game-winnaar niets was om over naar huis te schrijven, toonden de euforische vieringen van de stadspelers aan hoeveel het precies betekende. Hoewel er nog een half uur over was om te spelen, hadden ze eindelijk het verzet van Burnley doorbroken en wisten ze wat de moeilijkste matchup van hun titelloop was.
 
De winst zet City terug op de ranglijst op 92 punten, een punt voorsprong op de tweede plaats Liverpool. Beide clubs zullen naar verwachting de resterende twee wedstrijden winnen, wat betekent dat wanneer het seizoen eindigt op 12 mei, City de competitie met 98 punten zou kunnen winnen, terwijl Liverpool als tweede zou eindigen met 97. Als dat zo is, zou Liverpool's tweede plaats punten totaal hebben was genoeg om hen de Premier League 93 procent van de tijd te hebben gewonnen.
 
Zo pijnlijk als dat kan, kan Liverpool nog steeds iets groots krijgen van dit seizoen. In tegenstelling tot City, leven ze nog steeds in de Champions League en als ze voorbij Barcelona kunnen komen in de halve finale - geen kleine taak - zullen ze grote favorieten zijn om het toernooi voor de zesde keer te winnen, meer dan het dubbele van de dichtstbijzijnde Engelse kant .
 
Maar wat misschien wel het meest krankzinnig is aan dit seizoen, is dat als dit volledig realistische scenario zich voordoet - Stad die de competitie wint, Liverpool de Champions League - de fans van beide teams bijna zeker teleurgesteld zouden zijn. Terwijl een titel niets is om aan te snuffelen, kwamen de fans van City in het seizoen in de hoop hun team te zien, vers van een record-setting van 100 punten titelwinnende seizoen, de Champions League voor de eerste keer winnen. Toen, nadat ze de EFL League Cup hadden gewonnen, en ze nog steeds uitdagend waren op drie andere fronten, werd het eerste viertal in de Engelse voetbalgeschiedenis het doel, tot Spurs deze dromen eerder deze maand vernietigde.
 
Ondertussen, zoveel als Liverpool misschien graag nog een Champions League-titel toevoegt aan hun al volgepakte trofeeënkast, waar ze nog meer van zouden houden, is een landstitel, omdat ze er sinds het seizoen 1989-90, twee volle jaren nog niet één hebben gewonnen. voor de vorming van de Premier League. Tijdens die lange droge periode, Liverpool heeft een Champions League-trofee toegevoegd aan hun trek, en bereikte twee andere finales.
 
Wat sport natuurlijk zo magisch maakt, is natuurlijk de onvoorspelbaarheid van alles. Terwijl beide partijen de voorkeur zullen krijgen in hun laatste wedstrijden van het seizoen, hebben beide een matchup over die een sleutel in de zaak kan gooien - Leicester voor Manchester City en Wolves voor Liverpool. In al het gepraat over hun achtervolging van de viervoudige lijkt iedereen vergeten te zijn dat als City slipt, Liverpool in de rij voor de dubbelganger staat. Natuurlijk, als City de competitie en de FA Cup de volgende week wint, kunnen ze een zeldzame binnenlandse treble winnen. In deze meest verbazingwekkende seizoenen, waarom niet een laatste draai om de zaken echt op te schudden.