Uw winkelwagen is leeg!

Manchester City heeft de beste spelers ter wereld, zegt Arteta

19-09-2018 0
MANCHESTER - Assistent-coach van Manchester City, Mikel Arteta, is van mening dat de Premier League-kampioenen de beste spelers ter wereld hebben, maar dat houders van Real Madrid favoriet zijn om dit seizoen opnieuw de Champions League te winnen.
 
Arteta, die woensdag de stad zal leiden in hun openingswedstrijd tegen Olympique Lyonnais omdat manager Pep Guardiola is geschorst, zei ook dat zijn team dit seizoen beter in staat was om uit te dagen voor de top Europese onderscheidingen.
 
"Voor mij hebben we de beste spelers ter wereld in deze club", vertelde Arteta dinsdag op een persconferentie. "Ik zie ze elke dag in training en ik zou ze niet voor anderen willen veranderen omdat ze fantastisch zijn."
 
Real, die Cristiano Ronaldo vóór het begin van het seizoen verkocht aan Juventus, heeft de Champions League drie jaar op rij gewonnen, maar City is de favoriet van de bookmakers dit jaar ondanks het feit dat ze vorig seizoen in de kwartfinale was.
 
"Het is een verrassing om favorieten te worden wanneer er een team is dat de competitie drie keer op rij heeft gewonnen", voegde Arteta eraan toe. "Zelfs als ze Cristiano Ronaldo verloren hebben, zou ik Real Madrid nog steeds de belangrijkste favorieten maken vanwege hun geschiedenis en ervaring, maar ik denk dat de Champions League dit seizoen vrij open zal zijn.
 
"Andere mensen denken dat we kandidaten zijn om te strijden tegen de beste teams in Europa vanwege de consistentie die we hebben gehad en de manier waarop we tegen grote teams spelen. Ons doel is om de Champions League te winnen en we zijn van mening dat we verbeteren."
 
De Spanjaard, die in het close-seizoen verbonden was met de baan van de coach bij Arsenal voordat de Londense club Unai Emery aannam als de opvolger van Arsene Wenger, zei ook dat hij de stap naar de manager in de toekomst wilde maken.
 
"Ik heb het voorrecht om te zijn waar ik nu in het voetbal zit," voegde Arteta eraan toe. "Als je vraagt ​​zal ik op een dag in de toekomst coach worden, dan is het antwoord waarschijnlijk ja, maar ik heb het geluk om in deze functie te werken en er is nog steeds veel ruimte voor deze club om te groeien."
 
Guardiola serveert een onlineverbod om op het veld te komen om te protesteren tegen de scheidsrechter tijdens de kwartfinale nederlaag van Liverpool door Liverpool vorig seizoen, maar Arteta is vastbesloten om zijn best te doen om ervoor te zorgen dat de afwezigheid van de manager niet wordt gevoeld.
 
"Het is duidelijk dat (Guardiola) teleurgesteld is om niet zo betrokken te zijn, maar hij had een reactie in de laatste game en we respecteren de beslissing van de UEFA," zei Arteta. "We hebben een situatie die we niet zouden kiezen, maar we zullen ons best doen om ervoor te zorgen dat al het andere zo normaal mogelijk is."
 
De stad is getekend in groep F, die ook het Duitse Hoffenheim en de Oekraïense kant Shakhtar Donetsk omvat.