Uw winkelwagen is leeg!

Messi verliet de Barcelona-ploeg voor Huesca voor de botsing met

13-04-2019 0
Ernesto Valverde heeft besloten dit weekend een aantal spraakmakende namen weg te laten, terwijl de club dinsdag naar de Champions League-clash kijkt
Barcelona-manager Ernesto Valverde heeft een verzwakt 18-koppig team benoemd voor de La Liga-botsing van dit weekend tegen Huesca.
 
De Catalaanse club reist zaterdag naar El Alcoraz om de mannen van Francisco over te nemen terwijl ze proberen hun 11-punts voorsprong te behouden aan de bovenkant van de tafel boven Atletico Madrid.
 
Valverde heeft besloten om Lionel Messi en Sergio Busquets thuis te laten in Barcelona om zo uit te rusten voor de Champions League-wedstrijd tegen Manchester United op dinsdag.
 
Ivan Rakitic is ook afwezig in de ploeg met koorts, terwijl Sergio Roberto ook zal missen vanwege een spierprobleem in zijn linkerbeen.
 
Daar komt nog bij dat Luis Suarez en Gerard Pique de confrontatie met Huesca zullen missen omdat ze allebei worden geschorst.
 
Barcelona heeft momenteel een slanke 1-0 totale voorsprong op de Rode Duivels in de Champions League na hun kwartfinale eerste-leg-ontmoeting op woensdag.
 
Om die reden heeft Valverde ervoor gekozen zijn sterspelers thuis te laten om ervoor te zorgen dat ze volgende week volledig fit en klaar zijn om de klus af te maken tegen de mannen van Ole Gunnar Solskjaer.
 
De Premier League-club behaalde in de vorige ronde van de competitie een beroemde comeback-overwinning op Paris Saint-Germain en Valverde is huiverig voor de dreiging die ze weg van huis vormen.
 
Er zijn echter nog steeds een aantal sternamen aanwezig in de Barcelona-ploeg om Huesca onder ogen te zien, met onder andere Ousmane Dembele en Philippe Coutinho.
 
Nr. 1 doelman Marc-Andre ter Stegen zit ook in de ploeg ondanks het feit dat hij dit seizoen elk La Liga-kampioenschap speelde boven Jasper Cillessen, maar hij kon nog steeds geplaatst worden in het voordeel van de Nederlandse international.
 
Riqui Puig wordt opgenomen als de 19-jarige nog steeds op zoek naar zijn eerste start in een Barca-shirt volgende op zijn 35-minuten cameo in de Copa del Rey eerder dit seizoen als een vervanger.
 
Er is ook ruimte voor collega hot prospect Moussa Wague, die ook op zoek is naar zijn debuut voor de Camp Nou-club, volgend op 17 optredens voor het B-team dit seizoen.