Uw winkelwagen is leeg!

Weegverklaring van DC United voor Juventus-aanvaller Gonzalo Hig

22-05-2020 0
Het kan binnenkort een zaak zijn van broeders die via een succesvolle deal bij D.C. United zijn herenigd.
 
Steven Goff van The Washington Post meldde woensdag dat de Black-and-Red aan het verkennen zijn om Juventus en Argentijn Gonzalo Higuain naar de club te brengen. Dat zou de superster verbinden met zijn oudere broer, Federico Higuain, die afgelopen maart bij D.C. tekende als speler en speler-ontwikkelingscoach na acht seizoenen bij de Columbus Crew te hebben doorgebracht.
 
Goff schetste dat dergelijke activiteiten zich nog in de beginfase bevinden, dus de mogelijke overstap van Higua naar Audi Field lijkt niet voor de hand te liggen. Er is ook de dreigende context van de COVID-19-pandemie, die ongetwijfeld van invloed zal zijn op de wereldwijde transfermarkt en inkomstenstromen.
 
Higuain, 32, staat momenteel onder contract bij Juventus tot en met juni 2021, dus voor elke verhuizing daarvoor zou een transfersom nodig zijn of de Serie A-krachtpatser bereid zijn onderling uit elkaar te gaan. Mocht het samenkomen, het zou lijken op het moment dat D.C. in 2018 een plons maakte om de Engelse superster Wayne Rooney te verwerven vóór de opening van hun voetbalspecifieke stadion.
 
De nummer 9 heeft momenteel 63 doelpunten en 16 assists in 139 wedstrijden voor Juventus, met eerdere stops bij Real Madrid, Napoli, AC Milan, Chelsea en River Plate. Op het internationale toneel staat Higuain op de zesde plaats in alle doelpunten aller tijden voor Argentinië met 31 finishes in 75 optredens.
 
Medio april kwamen ook de verbindingen tussen Higuain en de LA Galaxy naar boven vanwege verbindingen met hoofdcoach Guillermo Barros Schelotto. Andere supersterren zijn het afgelopen jaar aan D.C. gekoppeld, met middenvelders Mesut Ozil en Luka Modric die beide naar voren komen als mogelijkheden.